Hoeveel is mijn auto waard

auto-verkopen-snelWanneer je er aan zit te denken om de auto te verkopen dan wil waarschijnlijk eerst weten hoeveel deze nog waard is. Je kunt dat op verschillende manieren doen. Wanneer de waarde bekend is kun je vervolgens besluiten de om de auto te verkopen of om deze toch nog even in bezit te houden en wellicht op te rijden. Het kan je ook doen besluiten om nog even te wachten en er wat geld bij te sparen.

 

Manieren van waarde bepalen

Je kunt op Marktplaats zoeken naar een auto die vergelijkbaar is qua merk, type, bouwjaar, kilometerstand, brandstof en opties. Op die manier krijg je een beeld van de waarde. Echter moet je wel weten dat de vraagprijs niet de daadwerkelijke verkoopprijs is. Mensen gaan vaak toch onderhandelen omdat de advertentie mooier is dan de werkelijkheid. Niet iedereen is even eerlijk of duidelijk over de staat van de auto. Soms weet of ziet men het simpelweg niet. Een krasje is voor de een heel normaal en voor de ander storend. Dit leidt tot onderhandelingen en een lagere verkoopprijs mits je besluit de auto niet te verkopen en langer te wachten totdat er wel iemand op komt dagen die je de prijs betaald die voor de auto wordt gevraagd.

 

Zelf adverteren

waarde-van-autoZelf een advertentie plaatsen geven je natuurlijk weer een nauwkeuriger beeld van wat men voor jouw auto over heeft. Echter loop je dan wel tegen advertentiekosten aan en vele mailtjes en telefoontjes die je moet afhandelen. Een advertentiesite wordt niet alleen door particulieren bekeken maar vooral ook veel door handelaren die de auto vervolgens weer met winst proberen door te verkopen. Van jouw prijs zal dan wat afmoeten om het voor hun aantrekkelijk te maken.

 

Autoveiling

Een autoveiling is in een aantal gevallen een goede manier om de waarde van de auto te bepalen. Je hebt geen advertentiekosten en geen gedoe en gezeur van diverse partijen. Een partij die met je communiceert wanneer er een serieuze koper in het spel is. Het voorgestelde bod is tevens de prijs waarvoor je de auto verkopen kunt. Vind je het bod niet interessant dan sla je hem af en zit je nergens aan vast. Het kost je dan ook niets en zodoende heb je toch een realistische waardebepaling waarbij je weet dat je daar gegarandeerde de auto voor verkopen kunt.